Ülevaade Risti koguduse (majandus)elust 2023

By Teade

Risti kirik

Hea Risti koguduse liige ja toetaja!

Järgnev kiri on Sulle. Selle kirjaga anname Sulle ülevaate Risti koguduse majanduselust ning tulevikuplaanidest, et Sa teaksid, milleks kogudus Sinu annetusi kasutab.

Nagu Sa tead, ei ole Eestis riigikirikut. See tähendab, et riik ei toeta kogudusi, vaid meil tuleb iseseisvalt hakkama saada. Teisisõnu saab meie armas Risti kogudus tegutseda ainult tänu Sinu/minu/meie püsivale toetusele ja annetustele.

Kui Sa peeglisse vaatad, siis näed inimest, tänu kellele on 700aastane Risti kirik puhas ja hoitud, helge ja valge. Tänu Sinule toimuvad seal jumalateenistused ja talitused, mis jõuavad otseülekande abil ka nendeni, kes ise kohale ei pääse. Soojas ja hubases kogudusemajas toimuvad kohvilauad, leerikool ja noorteüritused. Ka meie koguduse õpetaja palgafond rajaneb 100% koguduse annetustel – riik ega ükski muu organisatsioon ei anna kirikuõpetaja palgaks pennigi.

Kui jätta kõrvale PRIA ühekordne kiriku restaureerimise projektitoetus, siis laekus mullu ca 89% meie tegevuseks vajalikest vahenditest annetuste ja koguduse omatuluna. Üksnes 11% tuli väljaspoolt: sõpruskogudustelt (8000 eurot) ja tegevustoetusena Lääne-Harju Vallavalitsuselt (3000 eurot).
Read More

Tule Sõbra toa väljamüügile!

By Teade

Millal: laupäeval, 27. aprillil kell 11–16

Kus: Harju-Risti vana koolimaja hoovis/majas

Risti kogudus teeb koos vahvate vabatahtlikega Majanduskoolist Sõbra toas kevadise suurtuulutuse! Hinnad on ilusad, nagu Sõbra toa taaskasutuspoes ikka, ning tudengid keedavad lõunaks ehtsat guljašši.

Võta sõber, pere või naaber kaasa ja tee üks tore käik Sõbra tuppa!

Plakatil olev QR kood aitab kohale sõita.

Ülestõusmispüha jutlus. Kurjusel, sõdadel, hädal ja viletsusel ei ole viimset sõna

By Jutlus

„Ülestõusmispüha tuletab meelde, et meil on Jumal, kes tuleb inimese juurde ka läbi halli kivi. Ja Tema tahe on, et meil oleks elu. Elu, milles on valgust ja rõõmu ja lootust. Tema on see, kes toob pimedusse valgust ning annab jõuetule uut rammu. Ta juhatab teed ka seal, kus meie meelest mingit teed polegi,“ rääkis Risti kiriku õpetaja Annika Laats jutluses 31. märtsil 2024.

Kuula jutlust:

Read More

Suure reede jutlus. Miks pidi Headus laskma end kurjusel alla neelata?

By Jutlus


„Ma imestan üha, kui palju usku pidi Jumalal meisse olema! Tema, kes tundis mitte ainult toonaseid inimesi, vaid nägi oma kõikenägeva pilguga ette juba ka meid, riskis surra meie eest! Ta nägi ju sedagi ette, kui pikaldaselt see sõnum meile mõjub, ja kuidas isegi need, kes end kristlasteks peavad, ometi lõhuvad ja hävitavad – kui mitte just hooneid, siis ometi seda loodud maailma, suhteid, üksteist ja iseennast. Kas pole hämmastav, et kuigi Ta nägi ka tänast päeva, ei astunud Ta ristilt alla, ei pesnud kogu sellest inimeste lunastamist oma käsi puhtaks ega kõndinud õlgu kehitades oma teed!“ – Risti kiriku õpetaja Annika Laats suurel reedel, 29. märtsil 2024.

Kuula jutlust:

Read More

Jutlus kuulekusest

By Jutlus


„Me mõtleme kuulekuse all sageli sõnakuulelikkust mõnele välisele autoriteedile: laps peab kuuletuma vanematele, alluv ülemusele, mõnel pool arvatakse, et ka naine mehele. Ent kuulekus võib olla hoopis vastupidine – mitte kuulekus väljastpoolt tulevale käsule, vaid see, et sa ei hakka vastu oma sisemisele olemusele. Et sa teed teoks seda, milleks sa oled kutsutud. Et sa ei löö selle kutsumuse ees araks. Et sa ei vaata sellest kõrvale, ei maga seda maha, ei ähmasta ega lahjenda seda,“ ütles Risti kiriku õpetaja Annika Laats jutluses palmipuudepühal 24. märtsil 2024.

Kuula jutlust:

Read More